Volg live de 10de Van Mossel-J&T Autolease ‘VAN Day’

20/10/2023

Al voor de tiende keer organiseert J&T Autolease zijn ‘VAN Day’ testevenement, in samenwerking met Van Mossel en Transportmedia. Wagenparkbeheerders testen daarbij de nieuwste bestelwagenmodellen van de merken die de Van Mossel-groep verdeelt in ons land, en jij kan ze live volgen!

 

De van oorsprong Nederlandse autoverdelersgroep Van Mossel is één van de snelst groeiende in de sector, en het aantal merken in portefeuille blijft maar groeien. Dat is ook te zien aan het aanbod tijdens de VAN Day waarop van Mossel een aantal Belgische wagenparkbeheerder uitnodigt. Met een vijftiental testmodellen van Stellantis (Citroën, Fiat Professional, Opel en Peugeot), Ford Pro, Maxus, Mercedes-Benz Vans, Nissan en Renault is dan ook een groot deel van de bestelwagenmarkt vertegenwoordigd.  Welke route er gevolgd wordt en welke bestelwagens zich waar bevinden kan je live volgen!

VAN DAY LIVE VOLGEN

Maar de Van Mossel J&T Autolease ‘VAN Day’, die site van de groep in Hasselt als uitvalsbasis gebruikt, is meer dan enkel wagens testen. Er is ook plaats om de kwaliteiten van de verschillende modellen te bespreken, de mogelijkheden voor inpassing in het wagenpark te bekijken en uiteraard ook te netwerken bij een walking lunch. Hoe het er precies aan toe ging en wat het testpubliek vond van het evenement en de testmodellen, zie je op 16/17 en 23/24 december ook in Transport & VAN.TV op Kanaal Z!

 

Testmodellen

Ford E-Transit

Ford E Transit

De Ford E-Transit is verkrijgbaar als gesloten bestelwagen (5 verschillende combinaties lengte/hoogte) en als chassis-cabine (2 lengtes, af-fabriek verkrijgbaar met open laadbak). Hij kan tot 2.119 kg (chassis-cabine) en 15,1 m³ (gesloten bestelwagen) laden. Er is keuze uit een 135 kW (184 pk) en een 198 kW (269 pk) sterke motorversie, met telkens een koppel van 430 Nm. Het batterijpakket van de Ford E-Transit biedt een capaciteit van 68 kWh, wat zorgt voor een WLTP-gehomologeerd rijbereik tot 317 km. Opladen kan aan 11 kW AC of 115 kW DC, goed voor 15-80% laden in iets meer dan 30 minuten. Praktische snufjes zijn het geconnecteerde SYNC infotainmentsysteem en de ProPower Onboard stroomvoorziening in de laadruimte.

Meer info

Ford New Transit Custom

Ford Transit Custom

De Transit Custom is een bestseller voor Ford en de marktleider in het segment in Europa, en dat wil Ford met de nieuwe generatie ook zou houden. Naast een indrukwekkend design heeft het merk daarom ingezet op meer comfort voor de bestuurder, een doorgedreven connectiviteit, een groot aantal praktische snufjes die het leven aan boord, de belading en het algemeen beheer makkelijker moeten maken. Daarnaast is er voor elk wat wils op motorisch vlak, met naast een uitstekende 2.0 liter Ford EcoBlue diesel later ook een plug-in hybride en een 100% elektrische E-Transit Custom. Voor het eerst is de Transit Custom ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Ford biedt de keuze uit een gesloten bestelwagen (5.8 of 6.8 m³), een versie met dubbele cabine en een ‘multi-cab’ die een tweede zetelrij combineert met meer laadruimte. 

Meer info

Maxus eDeliver 3

MAXUS eDELIVER 3

De Maxus eDeliver 3 is de meest compacte van het elektrische Maxus-gamma, maar toch biedt hij in zijn versie met lange wielbasis een laadvolume van 6,3 m³ en een laadvermogen tot 935 kg. Daarnaast kan je ook kiezen voor een versie met korte wielbasis of een chassis-cabine. De Maxus eDeliver3 is uitgerust met een elektromotor die de voorwielen aandrijft. Hij levert een vermogen van 118 kW (160 pk) en een koppel van 225 Nm. Zijn batterijpakket met een capaciteit van 50 kWh zorgt voor een rijbereik in de stad tot 371 km (WLTP) en kan in 45 minuten tot 80% opgeladen worden. De eDeliver 3 biedt verder een sleepvermogen tot 1030 kg.

Meer info

Maxus eDeliver 9

Maxus eDeliver10

De grote bestelwagen van Maxus is uniek, omdat het de enige bestelwagen van het merk is die naast een 100% elektrische uitvoering (eDeliver 9) ook verkrijgbaar is met een dieselmotor (Deliver 9). Die is voorzien van een 148 pk en 375 Nm sterke 2.0 liter diesel die de achterwielen aandrijft, goed voor een laadvermogen tot 1.240 kg en een sleepvermogen tot 2.8 ton, bovenop een laadruimte tot 11,5 m³. De 100% elektrische eDeliver 9 is als gesloten bestelwagen verkrijgbaar in 3 volumes, waarbij de grootste (L3H3 – N2) tot 12,5 m³ en 1.350 kg kan slikken. Het sleepvermogen loopt op tot 1.500 kg. Zijn elektromotor is 204 pk en 310 Nm sterk, en je hebt de keuze uit 3 batterijpakketten (65, 72 of 89 kWh), goed voor een rijbereik tot 328 km.

Meer info

Mercedes eCitan

Mercedes eCitan

De eCitan biedt dankzij zijn bruto batterijcapaciteit van 51 kWh een rijbereik tot 284 km, terwijl zijn motorvermogen van 90 kW zorgt voor vlotte prestaties. Standaard laadt de eCitan op aan een vermogen van 22 kW, en optioneel kan hij DC snelladen aan een vermogen van 75 kW, waardoor de batterij van 10% tot 80% opgeladen kan worden in 40 minuten. De eCitan biedt een laadvolume tot 3,62 m³ (L2, 2,9 m³ voor de L1), met een laadvermogen tot 650 kg en een sleepvermogen tot 1.450 kg. Je kan bovendien kiezen voor het MBUX infotainmentsysteem dat het leven aan boord aangenamer en productiever maakt.

Meer info

Mercedes EQT

Mercedes EQT

De EQT is het meest compacte 100% elektrische model van Mercedes, maar toch biedt hij tot 7 zitplaatsen en een koffer met een volume van 551 tot 1.979 liter! De inzittenden worden bovendien getrakteerd op een uitstekende afwerking, terwijl de bestuurder niets tekort komt op het vlak van comfort- en veiligheidssnufjes, met als hoogtepunt het uitstekende stembediende MBUX infotainmentsysteem van het merk als optie. De elektromotor van de EQT levert 90 kW/122 pk en een koppel van 245 Nm, wat in combinatie met het batterijpakket met een nettocapaciteit van 45 kWh zorgt voor een rijbereik tot 282 km. Van 10% tot 80% opladen neemt 38 minuten in beslag.

Meer info

Mercedes EQV

Mercedes EQV

De EQV, verkrijgbaar in een lange of extra lange uitvoering, is de meest luxueuze in het 100% elektrische MPV-aanbod van Mercedes, en met plaats voor 8 en een koffer van 610 tot 5.010 liter groot ook een praktische keuze. Bovendien is de afwerking bijzonder verfijnd, zodat de inzittenden in VIP-klasse reizen. Dankzij een batterijpakket met een bruikbare capaciteit van 90 kWh geraakt de EQV tot 355 km ver tussen twee laadbeurten, waarbij hij binnen de 45 minuten terug voor 80% bijgeladen kan worden.

Meer info

Nissan Primastar

Primastar

Nissan blijft investeren in zij bedrijfsvoertuigengamma, niet alleen met de gloednieuwe Townstar (ook verkrijgbaar als EV), maar ook met de middelgrote bestelwagen in zijn gamma, de Primastar. Die volgde de NV300 op en kreeg een meer dynamische look met onder andere een expressief radiatorrooster en LED-koplampen, maar ook een stevig pakket van comfort- en veiligheidstechnologieën. Hij is verkrijgbaar als gesloten bestelwagen, Crew Van dubbele cabine of Combi voor personenvervoer. Er is keuze uit twee lengtes, waarbij een laadvolume tot 6 m³ en een laadvermogen tot 1.266 kg beschikbaar is. Op motorisch vlak is de 2.0 liter diesel verkrijgbaar met een vermogen van 130 of 150 pk, met een optionele  automaat voor die laatste.

Meer info

Fiat Ducato

Fiat E Ducato

De Ducato is de grote bestelwagen van Fiat professional en een absolute bestseller voor het merk. Als gesloten bestelwagen is hij verkrijgbaar in 4 lengtes en 3 hoogtes, met een laadvermogen tot 2,2 ton en een laadvolume tot 17m³! Ga je voor de 2.2 diesel, dan kan je dankzij 2 homologatieversies en 4 vermogens in combinatie met een handgeschakelde of automatische versnellingsbak kiezen uit 13 verschillende aandrijflijnen. Bovendien is de Ducato ook verkrijgbaar in een 100% elektrische uitvoering een vermogen biedt van 90 kW (120 pk) en een koppel van 280 Nm, gekoppeld aan een batterijpakket met een capaciteit van 47 kWh voor een bereik van 230 km of vijf modules met 79 kWh en 370 km. Fiat Professional heeft onlangs een vernieuwing van zijn volledige gamma aangekondigd, dat op korte termijn bestelbaar zal zijn.

Meer info Prijslijst

Fiat Scudo

Fiat E Scudo

De Scudo is de middelgrote bestelwagen van Fiat Professional. Hij is verkrijgbaar in twee lengtes: een standaardversie met een lengte van 4,96 meter of een lange uitvoering van 5,31 meter. Ze bieden een laadvolume van 5,3 tot wel 6,6 m³, en een laadlengte tot 4,02 meter. De Scudo is verkrijgbaar met een 120 pk sterke 1.5 BlueHDI diesel of een 2 liter BlueHDI diesel met 145 of 180 pk. Er is ook een 100 kW (136 pk) 260 Nm sterke 100% elektrische e-Scudo met een batterijcapaciteit van 50 kWh of 75 kWh, goed voor een rijbereik tot 330 km (WLTP). Fiat Professional heeft onlangs een vernieuwing van zijn volledige gamma aangekondigd, dat op korte termijn bestelbaar zal zijn.

Meer info Prijslijst

Fiat Doblo

Fiat Doblo

De nieuwe Doblo is de compacte bestelwagen van Fiat Professional. Hij is niet enkel verkrijgbaar als benzine of diesel, maar ook in een 100 kW (136 pk) 260 Nm sterke 100% elektrische versie met een rijbereik tot 275 km. De Doblo biedt de keuze uit een standaardversie van 4,40 m lang en een verlengde versie van 4,75 m lang. Die laatste biedt in combinatie met het ‘Magic Cargo’ systeem een een laadvolume tot 4,4 m³. Afhankelijk van de gekozen uitvoering beschikt de Fiat Doblo over een laadvermogen tot 800 kg. Fiat Professional heeft onlangs een vernieuwing van zijn volledige gamma aangekondigd, dat op korte termijn bestelbaar zal zijn.

Meer info Prijslijst

Renault Kangoo E-TECH Electric

Kangoo Van E Tech electric

De Renault Kangoo is een vaste waarde bij de compacte bestelwagens, met ondertussen al de derde generatie. Net zoals de vorige generatie is hij niet enkel verkrijgbaar als benzine en diesel, maar ook als 100% elektrische E-TECH-variant. Die beschikt over een motorvermogen van 122 pk en een koppel van 245 Nm, terwijl zijn batterijcapaciteit van 45 kWh zorgt voor een rijbereik tot 300 km (WLTP). De Kangoo is verkrijgbaar in twee lengteversies, waarbij er een laadruimte tot 4,9 m³ beschikbaar is. Uniek voor de Kangoo is de ‘Open Sesame’ zijdelingse schuifdeur, met de breedste opening in zijn segment en heel wat mogelijkheden qua ombouw. De Renault Kangoo E-Tech Electric kan tot 800 kg laden en tot 1.500 kg trekken.

Meer info

 

 

Cookie policy

J&T Autolease gebruikt cookies om bijvoorbeeld de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u gepersonaliseerde advertenties te zien krijgt door persoonsgegevens te verzamelen. Als u meer wilt weten over deze cookies ga dan naar jentautolease.be/cookies. Bij akkoord op deze cookie policy geeft u J&T Autolease toestemming voor het gebruik van optimale cookies op onze website. Klik op “Instellingen aanpassen” om uw voorkeuren te wijzigen. Als u meer wilt weten over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, raadpleeg onze Cookie Policy en PrivacyverklaringJe kunt de instellingen ten alle tijden aanpassen via de link onderaan de pagina.

Cookies accepteren Instellingen aanpassen