Audi Q2 verkozen tot "Premium Crossover van het jaar"

Audi Q2 verkozen tot “Premium Crossover van het jaar”

Audi Q2 werd eind vorig jaar door het magazine 4×4 Plus tot “Premium Crossover van het jaar” gekroond. Het magazine organiseert deze verkiezing nu al voor de 25ste keer.

De jury die uit gespecialiseerde autojournalisten bestaat, kon 26 voertuigen testen op een daarvoor bestemd parcours. De route bestond uit een gedeelte verhard en een stukje met hindernissen maar ze was voor alle deelnemende wagens dezelfde. De crossovers met voorwielaandrijving en de hybrids uit de categorie waarin deze Audi Q2 1.4 TFSI 150 pk aantrad, reden enkel over het verharde gedeelte van het roadbook.

Door het succes van SUV’s en crossovers worden deze voertuigen inmiddels in 7 categorieën onderverdeeld. Voor crossovers zijn er twee categorieën en ze worden in functie van hun prijs opgesplitst. Er is ook een categorie voor Luxe SUV’s, pick-ups en eentje voor hybride wagens. De jury koos deze Audi Q2 tot “Premium Crossover van het jaar”. Ondanks zijn compacte afmetingen kon deze Audi duidelijk het verschil maken binnen zijn categorie.

(Bron : Belga)

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter